Waarmee verdoof jij jezelf?

Laatste reactie 11/05/2018 08:16 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Ik duik deze "alcoholvrije meimaand" helemaal de diepte in en ontdek dat drinken, eten, shoppen, Netflixen, roddelen allemaal 1 ding gemeen hebben en dat is dat je er heerlijk mee kunt verdoven. 
Ik heb er een blogpost over geschreven die je hier kunt vinden: https://www.gezondblog.nl/waarmee-verdoof-jij-jezelf/
Herken jij  daar ook iets van?
Sabine Veldhoven 3 jaar geleden geplaatst
Oooo dat is wel een herkenbaar iets ja... Ik duik dan in een serie als ik even baal van alles! Soms kan ik een nieuw serie er in 2 dagen doorheen jagen als ik in een dipje zit. En het maakt me niet eens vrolijker. Wel een eyeopener, dit had ik nooit zo bekeken. Dacht dat het gewoon ontspanning was voor me. Ga er even meer op letten. 
Monique , 3 jaar geleden geplaatst
Ik dacht eerst dat dat wel erg ver gezocht was toen ik je stukje las en dat ik alleen maar drink voor de gezelligheid maar ik moet na wat diepe soul-searching toch toegeven dat er wel een kern van waarheid inzit.....
Ik neem vaak wijn (of chocolade) als ik vind dat ik zielig ben of zo hard heb gewerkt. Wat je zegt, om de scherpe kantjes eraf te halen en maar niet na te denken dat ik het ook anders kan doen.... 

Mmmm kijken of dat deze maand anders zal gaan. Ben benieuwd!
Audrey 3 jaar geleden geplaatst
Mmm.... Ik heb het gelezen, gehoord... Ik ben geen alcohol drinkster. Oh ik lust best een x een glaasje maar dan moet ik echt zin hebben. Meestal niet. Water en thee drinken ik graag. Heeel soms als ik echt zin heb bakie koffie. Ik snoep niet omdat ik zoete dingen niet lekker vind. Geen behoefte aan chocolade. Dus nee voel niet dat ik me met eten of drinken verdoof. Netflix kijken kan ik heerlijk vinden, even weg zijn. Maar dan alleen s'avonds. Na alles en iedereen. Even alleen voor mij, glimlach. Overdag tussen de bedrijven door haak ik graag of schrijf verhalen. Luister naar muziek, maar eigenlijk ben ik meer bezig met mijn dochter. haar begeleidster zijn. Gewoon geen tijd of ruimte om verdoofd te zijn haha. Dus zit ik hier hard te denken... Wat doe ik als ik even verdoofd wil zijn.... Dan sluit ik me af en kruip in een hoekje, besta ik even niet... Met het gevaar weg te zakken in de duisternis... Dus probeer ik me altijd wel in het licht te houden... vrienden opzoeken effe samen huilen en lachen! 
reactie op @audrey3:
Evelina Zinger Hoi Audrey,

Wat fijn dat jij al zo in balans bent en goed voor jezelf zorgt, van binnen en van buiten. Jouw reactie, in een hoekje kruipen en je even terug trekken of juist vrienden op te zoeken om samen mee te praten, huilen of lachen is hoe je het beste om kan gaan met nare dingen. Niet altijd makkelijk maar wel beter omdat verdoven en wegstoppen op de lange termijn geen zin heeft. Dingen die je opkropt komen altijd weer boven en dan vaak erger en groter dan als je er meteen naar kijkt.

Groetjes Evelina
3 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 May 2018 om 11:00
Aantal lezers 21
Aantal reacties 5