Vragen over het weekmenu

Laatste reactie 11/01/2019 07:58 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Als je nog vragen hebt over het weekmenu van deze week dan hoef je niet meer te mailen maar kan je ze hieronder kwijt! Suggesties en variaties zijn hier ook zeer welkom! Hier kun je de weekmenu's van de afgelopen 4 weken vinden voor de VIP leden: https://club.gezondblog.nl/resources/gezond-slank-weekmenus
reactie op @evelinazinger:
Dini . Ziet er overzichtelijker uit nu Evelina. Top!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Jolien van Stralen 3 jaar geleden geplaatst
Havermout...

Zit daar eigenlijk nog verschil in? Ik zie havervlokken, havermout, 'gewoon', biologisch en op sommige staat glutenvrij en sommige niet. Is hier nog een bewuste, gezonde keuze in te maken?
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
He Jolien, 

Havermout is van nature glutenvrij maar kan besmet worden met andere granen doordat het ernaast wordt verbouwd of verwekt. Heb je couliakie of glutenintollerantie kies dan een merk waar 'glutenvrij' op de verpakking staat.

Heb je geen ernstige gevoeligheid voor gluten dan zijn er heel veel keuzes tussen de 0,50 cent en 4,00 per zak van 500 gr! De goedkopere soorten zijn niet beter of slechter dan de duurdere. Het is allemaal 100% natuurlijke havermout. Kijk wat jou beter smaakt. Een fijne of een grove vorm dat is aan jou.  Je kunt natuurlijk ook kiezen voor biologisch, daar zit dan wel verschil in omdat het dan niet bespoten is. Die kun je overigens ook voordelig in de supermarkt vinden. 

Voor mijn havermoutbaksels gebruik ik zelf altijd gewoon een pak van 0,50 cent! 
Jolien van Stralen 3 jaar geleden geplaatst
Dankjewel!

Ik ben nu inderdaad aan het switchen tussen havermout en havervlokken. Op zich merk ik niet echt verschil als ik er pap van maak :D
Laat ik in deze dan maar letten op de portemonnee ;)
Alhoewel ik wel zoveel mogelijk biologisch koop.
Monique , 2 jaar geleden geplaatst
Kan je de koekjes die deze week op het menu staan ook invriezen? Dan maak ik nml meteen een dubbele hoeveelheid ;) Of kan ik ze ook in de koelkast bewaren? Wil straks gaan bakken dus ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft. 
reactie op @monique3:
Evelina Zinger Hoi Monique,
Ik hoop dat je er nog uitgekomen bent, ik was vanmiddag weg. Maar invriezen vind ik zelf altijd het lekkerste. Dan blijven ze vers en kan je meer variëren. Hoef je niet elke dag dezelfde snacks te eten omdat het op moet.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Els Vermeer 2 jaar geleden geplaatst
In de smoothie van deze week zitten ook gedroogde abrikozen. Nu was ik in de natuurwinkel en daar hebben ze zwarte (!) gedroogde abrikozen. Die in de supermarkt zijn altijd gewoon zalm kleurig. Wat is het verschil? En wat is beter?
reactie op @els3:
Evelina Zinger De zwartere gedroogde abrikozen zijn ongezwaveld en op een natuurlijke manier gedroogd. Dit is altijd een betere keuze!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Els Vermeer 2 jaar geleden geplaatst
Even een vraagje, waar haal je de suikervrije mayonaise? Ik vind zelf maken te veel gedoe maar heb nog geen lekkere suikervrije mayo gevonden. 
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb deze mayo altijd en haal het bij de natuurwinkel (ook online te bestellen zie ik: https://www.glutenvrijewebshop.nl/vetara-mayonaise.html). Mocht iemand anders nog een tip hebben dan is dat natuurlijk ook super!
Hij smaakt iets zuurder dan de "gewone", doet me denken aan vakanties vroeger in Spanje. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 January 2018 om 09:26
Aantal lezers 77
Aantal reacties 14