Tarwe

Laatste reactie 08/05/2019 14:51 door Astrid
· Markeren als ongelezen
Astrid 2 jaar geleden geplaatst
Bulgur is een tarwe product - 76gr koolhydraten per 100 gr. Als het doel verminderen KH is dan denk ik beter toch geen bulgur in het menu toch? Heeft iemand hier een mening over? Wat is nu een goede uitleg waarom precies tarwe vermeden moet worden?
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Astrid,

Dat klopt ja, bulgur bevat veel koolhydraten maar het zijn wel de gezondere koolhydraten. Ik ben er geen voorstander van om alle koolhydraten te verbannen, de langzame (zoals in bulgur) zijn niet het probleem (mits gecombineerd met veel groente en/of eiwitten).

Bij tarwe gaat het meer over de fabrieksbroden. Ik heb er hier nog wat over staan op Gezondblog: https://www.gezondblog.nl/waarom-tarwe-nu-ineens-slecht-is/
Astrid 2 jaar geleden geplaatst
Dank je wel Evelina, goed om te horen dat Bulgur ok is. Heb je blog gelezen en ga ook aan de slag met het havermout cake recept.  Ik heb veel interesse om steeds te leren welke (KH) producten we beter kunnen vermijden en waarom.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 May 2019 om 22:53
Aantal lezers 11
Aantal reacties 3