Kijk hier eens!

Laatste reactie 20/07/2018 14:33 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Even een mindfulness momentje tussen het computeren door!

Kijk even op van je scherm en scan de kamer waarin je je bevindt. Wat is één ding dat jouw aandacht roept?
Het kan van alles zijn: het dansende licht wat door het raam binnenkomt. De stoom vanuit je kopje koffie. De papieren op je bureau. De bladeren buiten aan de boom.

Laat je bewustzijn een minuut lang rusten op de details: de vorm, kleur, textuur, geluid, geur, gewicht.

Let op of iets verandert door er je aandacht aan te geven en hoe voel je je als je even bewust je aandacht aan iets "onbenullig" geeft. 

Een reactie kan zijn dat je alles beter voelt en hoort, dat al je zintuigen opeens weer geactiveerd worden. Of dat je juist heel stil wordt in je hoofd, als een kleine meditatie. 

Probeer dit de volgende keer met je eten, neem elke eerste hap van een maaltijd eens heel bewust. Bekijk het eerst eens goed, besnuffel het (stiekem) even en kauw het dan heel rustig. Nog mooier als je meerdere happen zo kan ervaren maar begin gewoon met 1 hap!

Ik ben benieuwd hoe dat jou vergaat!

Liefs Evelina
Monique , 2 jaar geleden geplaatst
Ik zag mijn kat lekker relaxed op de vensterbank liggen... het geruststellende spinnen gaf mij ook wat ontspanning. 's avonds was ik het eerst vergeten dus halverwege ging ik een paar happen bewust doen. Dat ging opeens een heel stuk trager waardoor ik wel wat rare blikken kreeg 😜 Maar ik snap wat je bedoelt, ik at zo bewust dat ik ook niet meer voor een tweede keer opschepte. Kijken of dat me vandaag vanaf het begin lukt! 
Els Vermeer 2 jaar geleden geplaatst
Ik doe dat ook vaak (met vlagen hoor) even bewust mijn ontbijtje naar binnen werken. Dat lukt me het beste als ik alleen ben. Als ik met andere eet ben ik weer onbewust aan het naar binnen stouwen, niet goed dus...
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Nog een manier om jezelf te "dwingen" om rustiger te eten is om steeds je bestek neer te leggen als je een hap in je mond hebt gedaan. En pas weer oppakken voor een nieuwe schep als je mond HELEMAAL leeg is. Dus tot de laatste kruimel. Wie gaat het aan dit weekend?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 July 2018 om 14:23
Aantal lezers 6
Aantal reacties 4