Ken jij jezelf helemaal?

Laatste reactie 04/07/2018 09:34 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Achter jouw image, je buitenkant, wat je aan de ander laat zien, zit nog een heel ander wezen, dit wordt ook wel "het zelf" genoemd. Dit zelf kan onschuldig en nieuwsgierig zijn als een kind, diep gelukkig als een hond tijdens een wandeling door het bos, duizelig als een ontdekkingsreiziger die een verborgen schat of inhoud heeft gevonden en compleet is als een oma die in haar schommelstoel zit en verhalen vertelt over haar opmerkelijke leven. Dit zelf leeft in ontzag en verwondering. 

Voor dit zelf ziet alles er nieuw en fris uit, sprankelend, verbazingwekkend en duidelijk!

Eigenlijk is dit zelf niet echt zo nieuw - alleen het is nieuw voor jou! Dit nieuwe, grotere, zelf is er altijd al geweest, geduldig wachtend aan de zijlijn om naar buiten te komen en te spelen. 

Ik weet zeker dat je haar of hem van tijd tot tijd in flitsen hebt ervaren. Als je heel ontspannen bent, bijvoorbeeld op vakantie, of misschien herinner je het je nog van je kindertijd. Dit zelf is degene die veel lacht, niet alles zo serieus neemt, en veel meer plezier heeft.

Hoe zal jij het vinden om jouw zelf wat vaker te laten zien? Hoe ziet jouw zelf, je 'nieuwe jij' eruit en voelt het?
Wie zit er bij jou nog verstopt achter je gordijntje en wil graag gezien worden?
Sabine Veldhoven 2 jaar geleden geplaatst
Mmm daar heb ik even over moeten nadenken, ik kon het eerst niet zo goed voorstellen wat je bedoelde. Maar als denk aan mijn vakanties, hoe ik dan ben na de eerste twee dagen, dan zie ik een lachebekje die vaak vrolijk is en van slappe humor houdt. Ik neem me dan vaak voor om dat vast te houden in het normale leven maar zie mezelf dan weer voor de tv zitten naar een domme serie kijken... daar gaat iets dus nog niet helemaal zoals ik zou willen...
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Ja, die bedoel ik dus Sabine! Ik ervaar dat gevoel van helemaal lekker in mijn vel zitten als ik aan het dansen ben. Dan ben ik even helemaal uit mijn hoofd. Ik zie het dan zelfs terug in de spiegel, dan stralen mijn ogen meer en ben ik heerlijk ontspannen. Dit is de Evelina die mag spelen en niet alleen maar aan het werk is. Die wil ik zeker vaker laten zien! En dat is dan echt helemaal aan mij om dat ook te doen, minder werken en meer ontspannen zodat mijn speelsheid weer boven komt. ☺️
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 July 2018 om 08:49
Aantal lezers 5
Aantal reacties 3