Ken je deze al?

Laatste reactie 18/12/2017 19:36 door Marleen
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 1 jaar geleden geplaatst
Dit is 1 van mijn favoriete recepten!
Snel gemaakt, eenvoudige ingrediënten en handig om in te vriezen. 
Zo maak je het:
Ingrediënten:
400 g havermout
400 ml lauw water
4 tl kaneel
8 ei(eren)
3 banaan(en)
2 tl vanillepoeder (let op, geen vanille suiker!)
2 tl (wijnsteen) bakpoeder
2 tl zout
75 g gemengde noten ongebrande en ongezouten
75 g rozijnen
Nodig:
Grote ovenschaal of 2 cakeblikken.
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Meng het havermout, kaneel en water goed door elkaar.
-Meng de andere ingrediënten, uitgezonderd de noten en rozijnen, in de blender fijn. Heb je geen blender dan kan het ook met een staafmixer.
-Voeg het havermout mengsel toe en mix het nog even door.
-Stort het beslag in een grote ovenschotel bekleed met bakpapier of 2 cake vormen.
-Voeg de noten en rozijnen toe en eventueel de optionele ingrediënten en zorg dat ze onder het deeg komen i.v.m. verbranden.
-Bak de havermoutcake voor 45 tot 55 minuten. Prik voor de zekerheid even met een sateprikker of de binnenkant droog is.
-Snij de cake in circa 12 porties. Je kunt ze ook kleiner maken om als tussendoortje te nemen.
Deze havermoutcake kan je gewoon zonder beleg eten. Heerlijk warm uit de oven is het echt een traktatie maar als je het in porties invriest dan kan zijn ze ook later nog erg lekker.
Varieer gerust met dit recept en laat het me weten als je nog leuke variaties hebt ontdekt! Het is handig om de cake als hij is afgekoeld meteen in porties in te vriezen. Zo heb je altijd wat gezonds voor onderweg of als je een drukke dag voor de boeg hebt.
Variatie opties zijn bijvoorbeeld:
kokosrasp
blauwe (bos)bessen
chocolade snippers
gedroogde abrikozen
Hier vind je het recept: https://www.gezondblog.nl/recipe/havermoutcake/
Marleen de Vries 1 jaar geleden geplaatst
Deze is heel erg lekker! Ook een favoriet van mij ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 November 2017 om 19:06
Aantal lezers 39
Aantal reacties 2