Heb jij dit ook wel eens?

Laatste reactie 08/08/2018 14:32 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Hoe voelt het voor jou als je een grote verandering door wilt voeren? Ben je ook wel eens bang een verkeerde beslissing te nemen?

Ik zit nu zelf in het proces om andere keuzes te maken in mijn leven. Veranderen is iets wat regelmatig in mijn leven plaats vindt en wat goed bij me past. Mijn idee is dat het leven niet statisch is en mag stromen maar dat neemt niet weg dat ik daarin ook wel eens in mijn angst kan schieten om geen verkeerde beslissingen te nemen. 

Want veranderen kan eng zijn, spannend en onzeker.
Of het nu een grote of een kleine beslissing is (bijvoorbeeld relatie stoppen of baan of wat ga ik eten vandaag en met wie spreek ik af), als je de ene optie boven de andere verkies veranderd er iets in je leven. Elke beslissing stuurt je een andere kant op.

Zelf beslissen kan je kracht geven, je kunt genieten van het gevoel van macht. Maar je kunt ook in je angst schieten om iets niet goed te doen. Een keuze kan je ook onvrede geven of veel spijt. Dat is vaak ook de reden dat het fijn is om de macht van een beslissing over te geven aan vrienden, familie, partners etc. zodat je zelf niet meer hoeft te beslissen en de verantwoording bij de ander neer kunt leggen.  

Probeer niet in die valkuil te stappen want alleen jij weet hoe de keuzes die je maakt invloed zullen hebben op je dagelijkse leven op de lange termijn. Jij kunt zelf de voor-, en nadelen afwegen en zien wat je gelukkig maakt. 
En zelfs als je die beslissing niet kunt baseren op feiten dan nog zal je eigen innerlijke wijsheid  en je intuïtie je goed kunnen sturen, maar het begint met te vertrouwen op je gevoel.

Probeer tot je eigen conclusies te komen voordat je de mening van andere vraagt en neem hun suggesties mee als aanvullende informatie in plaats van een doorslaggevende stem.  Probeer de angst om fouten te maken los te laten, een verkeerde beslissing bestaat niet want van "fouten" krijg je vaak de mooiste inzichten en kunnen je onverwachte mooie dingen opleveren. Als je het idee kunt loslaten dat bepaalde keuzes goed zijn, terwijl anderen helemaal fout zijn, zul je minder in de verleiding komen om anderen te vragen voor je te beslissen.

Wanneer iets je eigen keuze is ben je eerder geneigd om de uitkomst van die keuzes te accepteren en tevreden te zijn. Je beslissingen zullen een zuivere weerspiegeling zijn van je verlangens, je creativiteit, je bewustzijn en je kracht. Naarmate je leert bewuste keuzes te maken, krijg je de vrijheid om de stroom van je leven bewust bij te sturen zonder angst en onzekerheid.

Nou dat dus! En daar zit ik nu middenin... Lees meer over mijn beslissing een nieuwe koers te gaan varen op mijn blog: https://www.gezondblog.nl/over-roeping-koerswijziging/
Monique , 2 jaar geleden geplaatst
Woww,  mooi om te horen Evelina! En goed te combineren zo toch? Eigenlijk van alles een beetje meer als ik het zo lees. Dus gezond in je lichaam en ook in je geest en emotioneel enzo. Dat is toch een beetje waar we met zijn alle naar toe gaan denk ik zomaar.
Ik ben ook wel geïnteresseerd in dat met die elementen, heb je daar op korte termijn tijd voor of hou je nog vakantie?
reactie op @monique3:
Evelina Zinger Hoi Monique,
Ik heb je al gemaild maar denk dat jij nu lekker met vakantie bent!
Ik geef dit weekend nog een workshop hierover op een festival en ben daarna weer aanwezig om er met je in te duiken!
Spreek je na het weekend!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sabine Veldhoven 2 jaar geleden geplaatst
O dat gevoel ken ik ja! Ik heb zelf een switch gemaakt van een kantoorbaan naar styliste (huizen voornamelijk). Doodeng maar ik voelde me zo ongelukkig op mijn werk dat ik echt weg moest. De angst om niet te kunnen rondkomen en of ik wel goed genoeg was heeft heel lang ervoor gezorgd dat ik het uit bleeft stellen. Maar nu ben ik zo blij dat ik het gedaan heb! 
Ik ben wel iets achteruit gegaan qua salaris maar het plezier en de vrijheid maakt veel goed!
Dus ik begrijp helemaal je gevoel over iets anders willen met meer uitdaging en waar je blij van wordt.
Evelina Zinger 2 jaar geleden geplaatst
Inspirerend Sabine!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 August 2018 om 09:37
Aantal lezers 11
Aantal reacties 5