Gezond en slank de lente in, wat is dat?

Laatste reactie 31/03/2018 08:59 door Vera
· Markeren als ongelezen
Vera Visser 9 maanden geleden geplaatst
Hoi Evelina, ik zag ergens de term "gezond en slank de lente in" van jou staan. Weet niet meer waar ik het heb gelezen want ik kan het nu niet terug vinden. Maar het wekt wel mijn nieuwsgierigheid!!! Wat is dat?
Groetjes Vera
Evelina Zinger 9 maanden geleden geplaatst
Hoi Vera,

Dat is de gezamenlijke detox challenge die in april gaat plaatsvinden. Dan gaan we in 14 dagen tijd op een gezonde en zachte manier ons lichaam ontgiften. De lente is daar de uitgelezen tijd voor.  Je energie neemt toe in deze tijd en door lichter te eten, te detoxen en wat meer te bewegen geef je je lichaam en je spijsvertering een gezonde opkikker. 

Ik ben nu druk bezig met de voorbereidingen en hou jullie op de hoogte! 

Groetjes Evelina
Ineke . 9 maanden geleden geplaatst
Hallo Evelina

Stop net de heerlijke cake met banaan en walnoten in de oven. MMmmmm. Nou heb ik een vraagje over de dadels. Jij hebt het over dadels (het liefst verse). Welke dadels gebruik jij? Ik heb een doosje gekocht bij de groenteman en ik denk dat dat de verse zijn (maar evengoed maanden houdbaar) .  Bij de notenman kocht ik dadels maar die waren geconfijt. Hij had geen verse en volgens hem was het de tijd er niet voor. Maar wat versta jij onder verse dadels? 

Dan nog een vraag. Ik kan toch evengoed amandelmeel gebruiken ipv amandelen fijn te malen tot meel of zit daar een groot verschil in?
reactie op @ineke:
Evelina Zinger Hoi Ineke,

Lekker he! Alleen de geur is al zo fijn en dan is het nog gezond ook ?
Ik zal even je vragen beantwoorden, ik was de laatste 2 dagen veel van huis en weinig achter de pc maar heb nu weer alle tijd!

Verse dadels zijn zachter dan gedroogde, ik vind ze lekkerder, ze zijn wat zachter van smaak en minder zoet. Je kunt ze bijvoorbeeld hier kopen: https://www.denotenshop.nl/verse-dadels.html
Gekonfijte zijn niet meer gezond doordat ze met suiker zijn bewerkt. Het kan zijn dat je groenteman met verse andere bedoelt dan ik, de echte verse, nog aan hun takjes. Die zijn alleen in het najaar te koop ja. 

Amandel meel of amandelen zelf fijnmalen tot meel maakt niets uit. Het is alleen zo dat niet iedereen een winkel in de buurt heeft met amandelmeel maar wel vaak met amandelen dus dan is dit een goede oplossing.
8 maanden geleden

Beantwoorden

Evelina Zinger 8 maanden geleden geplaatst
Hoi Vera,
Had je inmiddels de challenge gezien? Hij staat hier: https://club.gezondblog.nl/conversations/challenge-april-gezond-en-slank-de-lente-in We gaan na de Paas meteen aan de slag. 
Vera Visser 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb me aangemeld!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 March 2018 om 12:29
Aantal lezers 26
Aantal reacties 6