Soms zijn je verlangens binnen handbereik

Herken je dat? Je verlangt zo naar iets anders dat je niet meer kan zien hoeveel goede dingen er al zijn. 

Als we denken aan wat we allemaal willen in het leven dan kan dat resulteren in een eindeloze lijst. En als we het ene bereikt hebben dan genieten we daar niet helemaal van want de lijst wordt alweer aangevuld met nieuwe items. 

Deze cylus van willen, ontvangen, willen, ontvangen gaat eindeloos door. Dit klinkt nu misschien wat vermoeiend maar het is ook iets wat je motiveert om nieuwe dingen te ontdekken, dus niets mis mee. 

En toch kunnen we onszelf tegelijkertijd ook onnodig kwellen met ons willen, vooral als we iets willen dat we niet kunnen vinden. In dat geval is een dankbaarheidsboekje een hele mooie tool om te kijken of dat wat je wilt niet al recht voor je ligt.

𝟑 𝐝𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧, 𝐝𝐚𝐭 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐥𝐮𝐤𝐤𝐞𝐧!

Schrijf elke morgen bij het opstaan en elke avond bij het naar bed gaan 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen grote dingen zijn zoals je kinderen of je huis, maar ook kleine dingen zoals “dat leuke gesprek met je dochter”, die “sappige sinaasappel”, die “fijne wandeling” of “even een lach op mijn gezicht bij dat mooie liedje”.. En streef ernaar om niet in herhaling te vallen. Hoe je leven op dit moment ook is, als je diep genoeg graaft kom je altijd dingen tegen waar je dankbaar voor mag zijn. 

En dat is de uitdaging! Het is vaak gemakkelijker om bij andere mensen de zegeningen te zien, het gras lijkt altijd groener bij de buren. Maar ook die vrienden waar jij van denkt dat alles perfect gaat denken dat dat niet zo is. Misschien ken jij ook die man of vrouw waarvan wij zien dat ze een fantastische partner hebben maar die zelf denken dat het elders beter is. Dat je het wel uit wilt schreeuwen dat ze het zo goed hebben, maar dat ze het niet zien. Dat we zouden willen dat ze het vanuit ons perspectief zouden zien. 

Misschien zijn wij dus ook wel een slachtoffer van het “gras is altijd groener bij de buren syndroom”, we rennen door naar de volgende korte bevrediging en vergeten te genieten van wat er recht voor ons staat. Als een klein kind wat nooit wil spelen met wat er voor handen ligt maar altijd wat net buiten de box ligt of waar een ander kindje mee speelt. 

Koop een mooi boekje voor jezelf met een fijne pen, leg die naast je bed en begin er vandaag nog aan! Ik garandeer je dat door deze eenvoudige stap je leven mooier wordt!