Geen goede week

Laatste reactie 13/03/2018 12:43 door Ineke
· Markeren als ongelezen
Jana Six 3 jaar geleden geplaatst
Ik was deze week wat ziek waardoor ik niet kon gaan sporten. Uiteindelijk verloor ik ook de motivatie om gezond te eten. Ik voel me gelukkig wel al beter maar volgende week is het mijn verjaardag. Gezond eten zal dus ook niet altijd lukken maar ik ga toch zo veel mogelijk mijn best doen!
reactie op @janasix:
Evelina Zinger Bij veel mensen hangen die dingen aan elkaar, als het ene niet lukt dan lukt het andere ook niet of is de motivatie weg. Een beetje de "alles of niets" methode. Die is wel verraderlijk en werkt vaak averechts. Probeer elk moment als uniek te zien, welke niets met de andere dag te maken heeft. De dagen voor en na je verjaardag hoeven geen invloed te hebben op die ene dag dat je meedoet met wat iedereen neemt (als je daar behoefte aan hebt). Als je er nuchter over nadenkt is het ook wel iets van zelfsabotage om 1 dag van een verjaardag de week al te laten bepalen. 

Het afstappen van de "alles of niets" en elk moment weer opnieuw de keuze te maken om voor gezond of ongezond te gaan levert je veel meer op op lange termijn.

Maar af en toe een off-week is natuurlijk ook niet erg ?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ineke . 3 jaar geleden geplaatst
Het is nu 10 weken geleden dat ik met het boek begonnen ben en ik merk steeds meer dat het gewoon begint te worden. Ik mis eerlijk gezegd niets van de ongezonde dingen en heb hier ook totaal geen trek meer in. Het lijkt een beetje op stoppen met roken. In het begin denk je aan niets anders dan aan een sigaret, maar van lieverlee merk je dat dat over gaat. Je begint het zelfs vies te vinden.  En het boek geeft zoveel lekkere recepten, volgens mij kan ik hier nog weken mee voort.  Vanavond gesmuld van de spinazie met kabeljauw en voor de tafelgenoten heb ik er risotto bij gemaakt.
En Jana je kunt het ook andersom doen. Laat de visite eens lekker genieten van een dadelballetje of een stukje cake met banaan en walnoten. 
reactie op @ineke:
Evelina Zinger Mooi om te horen Ineke! Dit is ook precies wat ik graag wil voor iedereen. Niet dat je iets niet meer mag, maar dat je het niet meer wilt. 
En fijn dat je tafelgenoten ook lekker mee-eten. 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ineke . 3 jaar geleden geplaatst
Nee, totaal niet.  Ik heb aan 3 maaltijden en een tussendoortje echt genoeg. En mocht ik wel trek krijgen dan neem ik wel eens een paar noten.
reactie op @ineke:
Ineke Keijsers Ik krijg een melding dat ik genoemd ben in dit topic. Ik ben niet de Ineke die hierop gereageerd heeft. Vreemd
3 jaar geleden

Beantwoorden

Evelina Zinger Dat is soms lastig met meerdere mensen die dezelfde naam hebben met taggen.... Ik hoop niet dat je het heel vervelend vind dat je verkeer getagd bent...
3 jaar geleden

Beantwoorden

Ineke Keijsers Nee hoor. Geen probleem
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 March 2018 om 16:06
Aantal lezers 16
Aantal reacties 8