Eten uit angst, verveling, verdriet, onzekerheid...

Laatste reactie 24/03/2020 17:04 door Janny
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 1 jaar geleden geplaatst
Mmmm, ik bedacht me net, als ikzelf nu al dingen tot me neem die ik anders nooit eet, hoe zou dat dan bij een ander gaan? We zijn nog maar 1 week "binnen" en ik merk al dat ik anders ga eten en leven. Kies voor makkelijkere maaltijden, verval weer eerder in een wijntje of een glaasje port en hang meer op de bank. Allemaal in het kader van "ik heb het verdient, ik verveel me, ik weet niet wat er morgen gaat gebeuren". Juist nu ik de energie van een gezonde maaltijd zo goed kan gebruiken, mijn weerstand goed moet blijven en ik ook zeeën van tijd heb om het te bereiden kies ik er onbewust voor om mezelf te saboteren!

Gelukkig komt dat besef nu al dus de rem erop!! Wat afgelopen week nog nieuw en wennen was, is deze week ons nieuwe leven dus het heeft geen zin om te "wachten" tot alles weer normaal wordt, dit is nu even normaal....

Herken jij dit ook en baal je ervan? Pak dan de controle weer op! Super simpel door het weekmenu uit te printen, een boodschappenlijstje te maken voor de hele week en alles in huis te halen. Zorgt er meteen voor dat je niet meer zo vaak naar de winkel hoeft!

Ben benieuwd hoe jij hier mee omgaat of dat er nog andere dingen zijn waar je nu tegenaanloopt.

Laat je het weten als je een extra steuntje in de rug nodig hebt?

Groetjes Evelina
Helmone . 1 jaar geleden geplaatst
Ja, ik was pas net weer begonnen, maar hadden een verjaardag gepland. Omdat deze nu niet doorging, zat ik met allerlei lekkere dingen (oa mini magnums, oooh) in huis gehaald. Ik vond ook dat ik nu wel verdiend had deze allemaal op te eten. Ook het turks brood kwam aan de beurt (wel lekker hoor!, maar niet te veel). Nu is alles bijna op, maar ik ga vanaf vandaag weer strikt het menu volgen. 
Gelukkig is het bij ons in de winkel niet zo' n gekte, dus ik rijd elke of om de dag naar de winkel en haal veel vers.
Evelina Zinger 1 jaar geleden geplaatst
Ja gek he! Eten blijft in ons onderbewuste toch een beloning en troost middel. Ik merk ook meteen aan mijn darmen dat ik anders gegeten heb dan normaal. Gister meteen weer voor de hele week mijn boodschappen gehaald, no excuses meer!
Janny Grolleman 1 jaar geleden geplaatst
Herkenbaar, toevallig had ik het er niet hier ook al over. vanaf morgen weer back on track.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 March 2020 om 15:13
Aantal lezers 10
Aantal reacties 4