Doe iets nieuws vandaag!

Laatste reactie 10/04/2018 09:23 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Weet je hoeveel effect je kunt hebben op je lichaam en geest door slechts 1 ding anders te doen? 
Neem als voorbeeld soep in de morgen, we beginnen daar woensdag mee tijdens de drie soep en sap dagen maar dit is iets wat je veel vaker kunt doen. Kijk eens hoe je lichaam hierop reageert. 

Of denk er eens aan hoeveel rust je krijgt als je afspreekt met jezelf dat je minimaal 2 uur niet je telefoon aanraakt om Facebook, berichtjes of je mail te checken. Hoeveel meer focus heb je dan en minder stress.

En wist je al dat je tanden stokeren of flossen niet eens alleen voor je tanden is maar voor je algemene gezondheid? Als je het nog even verder doortrekt kan het levensreddend zijn! Volgens onderzoek van de Harvard Medical School is tandvleesontsteking een van de grootste veroorzakers van aderverkalking. Dagelijks goed flossen is een belangrijke voorwaarde voor een gezond, lang leven, concluderen de onderzoekers. Italiaans onderzoek bevestigt het verband tussen tandvleesontsteking en aderverkalking.

Heb jij ook nog leuke tips om 1 ding anders te doen? Wie weet kunnen we elkaar op goede ideeën brengen!
Carina Bleeker 3 jaar geleden geplaatst
Als ik moet kiezen, dan ga ik voor soep als ontbijt.
Maar ik kan nergens het recept van de tomaat, courgette en aubergine soep vinden.
Gister op twee verjaardagsfeestjes geweest en de gebak afgeslagen.
IPV trots op mezelf te zijn, heb ik al uren medelijden met mezelf.
Ik krijg eigenlijk nooit gebak, meestal een koek en daar geef ik niks om.
Maar een echt gebakje van de Bakker, oooohhhh wat lust ik die graag.
Maar ja, het is voor het goede doel, zullen we maar zeggen.
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
De soep kun je op deze pagina vinden @carinableeker​ https://club.gezondblog.nl/resources/detox-programma/module/detox-14-daagse-dag-9


Ik ben wel trots op je hoor! Het zal lekker zijn als je straks de zoete smaak zo bent ontwend dat je een gebakje van de Bakker niet meer lekker ga vinden. Hoop dat die dag bij jou ook mag komen ???
Nicole Van Deuren 3 jaar geleden geplaatst
Het gebakje van de bakker ruil ik met heel veel plezier in voor gedroogd fruit, noten, Griekse yochurt met fruit. En dat is inderdaad veranderd (blijvend veranderd) na de workshops over gezond eten, paleo, Sonja Kimpen, die zaken... ik hou niet meer van "te zoet".
MAAR : ik ken geen maten. Daar waar ik vroeger een reep chocolade, een pak koeken, nooit 1 maar altijd 2 gebakjes at, eet ik nu nog steeds veel te veel, van de gezonde dingen weliswaar, maar een pak dadels of vijgen, ze zijn op voor ik er erg in heb.
Ik blijf daardoor ook niet op mijn gewicht natuurlijk, 't blijven calorierijke snacks, en zoet.
Soep in de ochtend heb ik nog niet geprobeerd, maar ik zou't wel kunnen denk ik. 
Ik las ergens dat zoet 's morgens (ik denk dan aan smoothies met fruit) je suikerspiegel te snel doet stijgen waardoor de drang naar zoet (de vijgen, dadels, rozijnen) je heel de dag parten kan spelen. 
Mss is soep daar een oplossing voor? 
reactie op @nicolevandeuren:
Evelina Zinger Als je een hele gevoelige bloedsuikerspiegel hebt dan kan dat best zo werken bij jou Nicole! Ben ook benieuwd wat de soep met je trek doet. Sowieso adviseer ik altijd om veel groente in smoothies te verwerken zodat ze minder zoet zijn. 

Misschien kun je de inname van je gezonde calorieën wat beperken door de porties al af te meten. In kleine zakjes bijvoorbeeld. Dan gooi je 1 portie in je tas als je weggaat en op is op. En dan bijvoorbeeld van de rauwkost wel onbeperkt. 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 April 2018 om 08:24
Aantal lezers 17
Aantal reacties 6