Detox enzo

Laatste reactie 19/04/2018 14:36 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Nicole Van Deuren 3 jaar geleden geplaatst
Ik lees weinig over de detox. Wie is er mee bezig en hoe gaat dat?
Ik ben zelf iets later begonnen. Maandag begin ik met smoothie / soep dagen .
Ben benieuwd. Afbouw ging goed, doe ik 1 dag extra omdat er nog 2 etentjes op de agenda stonden zaterdag en zondag. Voor die extra dag zoek ik het beste ontbijt en lunch uit de afgelopen dagen, die herhaal ik, 's avonds ga ik dan uit eten. Naar een perfect restaurant om dit plan verder te zetten. Lunchbox in Antwerpen (www.lunchbox.be), mocht je Antwerpen bezoeken, een aanrader voor een snelle of iets minder snelle én gezonde hap.

Ik mis de koffie en de wijn heel erg. Wijn heb ik eerder met periodes gelaten, maar koffie nog nooit, dat valt me eigenlijk zwaarder dan de wijn om het te laten.

Vandaag, vrijdag, ga ik de darmreiniging doen. Iemand dat gedaan? Of ik 't 3 keer ga doen op 14 dagen weet ik niet, lijkt me veel, niet? Ik hoop dat ik er zaterdagavond geen last meer van heb. Overdag kan ik nog thuis blijven, maar 's avonds niet.
Ik heb ook veel hoofdpijn, nu al, nog voor de smoothies. Ik heb anders nooit hoofdpijn, wil dat zeggen dat ik wel heel veel "gif" in me had? 
Ben benieuwd hoe de detox bij anderen verloopt. Ik hoop op enkele reacties ?
Ik wens iedereen een heel fijn weekend.
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Nicole,
Er zijn veel mensen die alleen meelezen maar zich niet aanmelden dat ze meedoen. Ook helemaal goed natuurlijk. Je kunt hier nog wat meer lezen van andere detoxers: https://club.gezondblog.nl/conversations/challenge-april-gezond-en-slank-de-lente-in

Ik denk dat je hoofdpijn van de koffie komt, van het gebrek daarvan dan, of gebruikte je ook veel suiker?

Die 3x in de periode is vaak wel prettig maar je kunt ook na vandaag alleen de dag na de smoothies nog een keertje doen. Dan ben je helemaal opgeschoond en kan de darmreiniging het laatste werk doen.  

Veel water drinken, of heet water met gember om goed je afvalstoffen af te voeren kan helpen voor je hoofdpijn.

Jij ook een fijn weekend!
Carina Bleeker 3 jaar geleden geplaatst
Nicole, ik ben na de Paasdagen begonnen met deze challenge en ik ben er zeer tevreden over.
Ik heb sommige recepten wel aangepast, we hadden nog een paar verjaardag feestjes en daarom ben ik de knoflook nogal eens vergeten.
Ik vond de drie sap dagen goed te doen, totaal geen honger gehad en geen hoofdpijn.
Ik heb wel heel veel munt en gemberthee gedronken.
De koffie heb ik langzaam afgebouwd, van vier naar drie, twee en één kopje per dag.
Ik vond de recepten van de sapdagen wel veel teveel, maar beter zo dan te weinig.
De wijn had ik al eerder laten staan, voor deze zes weken moet dat te doen zijn.
Daarna ga ik op vakantie en wil ik af en toe wel weer van een wijntje genieten.
En straks toch ook hopelijk van een stokbroodje.
Ik hoop dat ik hier een goede balans in vind.
Want naar Frankrijk zonder wijn en stokbrood, dat kan natuurlijk niet.
Succes met de sap dagen en een fijn weekend.
Nicole Van Deuren 3 jaar geleden geplaatst
Hey,
Ondertussen aan de laatste smoothie dag. En het valt reuze mee, al zal ik heel blij zijn als ik morgen weer "gewoon" kan eten. Ik kijk uit naar humus, geitenkaas, speltcrackers, .... njammie.
De hoofdpijn volledig verdwenen. Zal inderdaad van de koffie geweest zijn? 'k Sta voor een dilemma : ga ik nog koffie drinken of niet. Ik ben bang dat ik opnieuw liters ga drinken, langs de andere kant snak ik naar een lekkere tas koffie. Ik besef dat ik 't nog moeilijker kan laten dan de wijn. Op de korte tijd heb ik ook thee zonder suiker leren appreciëren. De reden dat ik liever koffie dronk was dat ik die wel zonder zoet drink, en bij thee wou ik zoet. Maar ik verkies toch nog de smaak van koffie.
De darmreiniging heb ik iets te drastisch gedaan vrees ik. Dus geen 3 keer voor me. Ik ben naar de apotheek gegaan en kreeg het product mee dat je krijgt wanneer je een darmonderzoek laat doen. Later las ik dat er zachtere methodes bestaan, waarschijnlijk was dat eerder de bedoeling. Ik las ook dar darmreiniging niet nodig is, dat het eigenlijk een commerciële bedoening is, heeft iemand daar meer kennis/ervaring in? https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/natuurgeneeswijzen/colonhydrotherapie-of-darmspoeling-is-onzin/
Ik ben in ieder geval blij dat ik rein ben vanbinnen :-)
Leuk voor mezelf : ik ben terug aan 't lopen. Na bijna een jaar "niets doen" (ook omwille van blessures) ben ik eindelijk weer gestart, ondertussen 4 "ritjes" achter de rug. Ik moet wel nog stevig opbouwen, maar dat komt wel.
Dankzij Evelina heb ik de energie terug die ik al maanden mis. D A N K   U  Evelina ! ! ! 
Ik ga zeker verder met dit programma na de detox en ben benieuwd wat de weekmenu's me zullen brengen. Ik ben 3 kilo kwijt op 1,5 weken, ik hoop er nog 7 te verliezen met normaal maar gezond te eten, dus zonder dieet.
Groetjes iedereen, en geniet van het zonnetje ! 
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Wat ontzettend goed om te horen @nicolevandeuren​! Dit soort berichten geven mij weer energie ?? Die energie is zoooo belangrijk! 

De vereniging van Kwakzalverij is volgens mij overal op tegen wat te maken heeft met alternatieve behandelingen en holistische methodes. Deze vereniging is opgezet door reguliere artsen die veel geld verliezen aan alternatieve genezers, omdat mensen daarbij gebaat zijn. Als je verder kijkt op hun pagina ziet je dat ze op allerlei therapeutvormen commentaar hebben.

Ik weet niet precies wat jij hebt meegekregen bij de apotheek maar ik vind persoonlijk het heel fijn om een colonhydrotherapie sessie te doen. Niet te vaak natuurlijk maar als een kuur 1x per jaar. 

Ik ga ook zo even in het zonnetje zitten werken! Laptop op schoot, heerlijk!☀️Nicole Van Deuren 3 jaar geleden geplaatst
Hey Evelina, 
Bedankt voor je feedback. Ik geloof het wel dat er mensen/vereniging zijn die alles wat alternatief is afbreken. 
't Is zoals je aangeeft, baat het niet dan schaadt het niet en als we ons er goed bij voelen, wie houdt ons dan tegen éh. 
Ik ga toch eens neuzen tussen de niet medische producten , maar 't zal voor volgend jaar zijn. Voor dit jaar zit de grote kuis er op ?
Grtjs
Nicole.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 April 2018 om 16:27
Aantal lezers 26
Aantal reacties 6