CVS en voeding

Laatste reactie 12/01/2018 12:35 door Evelina
· Markeren als ongelezen
Dini . 3 jaar geleden geplaatst
Ik ben Dini en tob al vele jaren met chronische moeheid met meer dan 70 klachten en heb meer dan 70 behandelaars achter de rug in het reguliere en alternatieve om te kijken of ik tot een leefbaar leven kan komen. Nu ben ik sinds een half jaar met aloe vera drank begonnen en toen kwam opnieuw voeding aan de orde. Ik heb al eerder dieeten gedaan voor fructoseintolerantie, candida etc. Ik ben al een tijdje bezig met eet paleo maar mis daar de structuur, het concrete om door te kunnen. Wil nu kijken of dit me houvast gaat geven dat ik het goed doe en de juiste middelen binnenkrijg, de juiste vetten, de juiste eiwitten, de juiste mineralen en dan kloppend per dag of per week. Ik hou absoluut niet van eten koken en met weinig energie is dit eigenlijk geen optie maar ik heb geen keus. Ik merk dat ik minder pijn aan mijn alvleesklier en rug heb wat een duidelijk signaal is dat al het zoete niet oke is. Als je dag en nacht honger hebt wel lastig. Ik wil dit een maand proberen om te kijken of dit bij me aansluit en me motiveert om door te gaan. Ik heb veel vragen over waar je producten koopt en welke. Ook dat kost veel energie. Omdat ik door mijn ziekzijn in de bijstand ben gekomen ben je beperkt maar ik hoop dat jullie me wat verder kunnen helpen in de vragen die er leven.
Evelina Zinger 3 jaar geleden geplaatst
Welkom Dini,
Ik ben er zelf van overtuigd dat je met goede voeding veel meer energie gaat opbouwen en wellicht krijg je dan ook wel plezier in het klaarmaken van je maaltijden. Vooral als gezond ook lekker kan zijn! Succes alvast ?
reactie op @evelinazinger:
Dini . evelina, kijk jij bij een blender ook naar BPA vrij?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Dini . evelina, kijk jij bij een blender ook naar BPA vrij?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Evelina Zinger Ja dat zeker! De meeste goede merken zijn BPA-vrij maar ik zal er zeker naar kijken voor aankoop. Het staat niet altijd bij de omschrijving maar je kan altijd het merk zelf mailen voor meer informatie.
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Dini . 3 jaar geleden geplaatst
Bedankt Evelina,
Ik zit net de lijst met apparaten etc die je gebruikt te bekijken. Ik zoek eigenlijk 1 apparaat waarmee ik smoothies kan maken, lijnzaad kan fijn maken en groente kan fijn maken. In je lijst lijken de eerste 2 apparaten hetzelfde. moeten ze zo duur zijn om goed te zijn? zelf koop ik al jaren voedingssuppl bij de Roode Roos. Tandpasta gebruik ik nu van Aloe Vera, je hoeft maar een erwtje te gebruiken op je tandenborstel en geen water, je schijnt er een half jaar mee te kunnen doen.
reactie op @dini:
Evelina Zinger Hoi Dini,

Met een powerblender (die vaak wat duurder is) kan je ook noten fijn malen. Bij een goedkopere kan de motor dan doorbranden. 

Omdat ik het wel eens een gedoe vind om mijn pan soep in delen in de blender fijn te maken heb ik nu ook een staafmixer. Ik weet alleen nog niet of hij ook noten aankan. Dat moet ik nog uittesten. Misschien heeft iemand anders daar ervaring mee?
3 jaar geleden

Beantwoorden

Helmone . 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Dini,
Wat vervelend dat je al zo'n lang traject hebt doorlopen voor je CVS. Goed dat je je voeding gaat aanpakken. Ook goed dat je Aloë Vera (drinking gel, denk ik) neem. Op hoeveel ml per dag zit je nu en heb je daarnaast ook de Mindmaster en ProBalance geprobeerd? Dat zorgt ervoor dat je vrije radicalen in de cel snel door anti-oxidanten worden verwijderd + een boost aan vitamines voor de energie. Echt een toppertje in mijn praktijk.

Maar nogmaals, voeding is écht de basis!
Dini . 3 jaar geleden geplaatst
Hoi Helmone,
Bedankt voor deze reactie en de andere op "waar koop ik wat".
Ik gebruik de gele kannen ja. 60 ml per dag. Ik heb daarnaast nog voedingssupplementen maar wil dit gezien de kosten af gaan bouwen (vit C en D, levertraan, agnus castus adrenacomplex, B12, Floradix) Ik twijfel nog wel of ik de visoliecapsules van Aloe ga nemen omdat er over vis ook van alles geschreven staat ten negatieve. Ook wil ik nog kijken wat ik met Jodium doe als je geen brood eet. Ik heb echt al mijn geld uitgegeven aan mijn gezondheid en wil dat nog maar dat gaat niet meer. Zijn die mindmaster en probalance ook van aloe?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 January 2018 om 09:19
Aantal lezers 11
Aantal reacties 9