ben ik de eerste?

Laatste reactie 24/04/2018 08:29 door Sabine
· Markeren als ongelezen
Sabine Veldhoven 6 maanden geleden geplaatst
hallo daar iedereen,

ik ben sinds januari fanatiek begonnen en eerst ging het heel goed, super streng voor mezelf, en dat werkte. maar nu lukt het niet meer en sla ik door naar de andere kant :( en dan lees ik andere enthousiaste verhalen en dan wil ik dat ook! hoe hou ik de discipline! hebben jullie tips voor me? ik hoop op een beetje steun hier.... ?
Evelina Zinger 6 maanden geleden geplaatst
Hallo Sabine,

Ik denk persoonlijk dat je misschien iets té streng bent geweest voor jezelf. Een nieuw eetpatroon kun je niet helemaal baseren op discipline. Dat werkt zolang je je goed voelt maar als je een stressvolle gebeurtenis hebt, bijvoorbeeld op je werk of in je gezin dan kun je snel weer terug vallen naar het snoepen en snaaien. Een soort "alles of niets' insteek. 

Ben je iets minder streng en gun je het jezelf om ook op zijn tijd te genieten van iets wat je erg lekker vind dan loop je minder dat risico. 

En ben wat mild voor jezelf. Straf jezelf niet af als je een keer heb gesnoept maar pak de volgende maaltijd gewoon weer iets gezonds. Juist het alles of niets maakt dat je dan doorsla en dat is zonde. Want het gaat waarschijnlijk meer om het gevoel dat je niets mag en dan perse iets wilt. Dus laat het "niets mogen" even los en maak bewuste keuzes.
Els Vermeer 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook zo mijn buien hoor Sabine... maar als ik me daar teveel op focus dan wordt het niet beter :( Dus ik hou het positief, wat Evelina ook zegt en dan voel ik me de dag erna weer goed! 
Sabine Veldhoven 6 maanden geleden geplaatst
ik moet zeggen dat het ook wel eens verveling is waardoor ik ga snaaien... 
Evelina Zinger 6 maanden geleden geplaatst
Verveling is weer een heel ander verhaal! Dan zou je jezelf bezig kunnen houden met het bakken van gezonde snacks om een voorraadje op te bouwen. Ik ontspan altijd lekker als ik aan het bakken ben. De geur van kaneel uit de oven en de wetenschap dat het gezond is maakt me blij! En mijn kinderen ook, want die genieten er ook van. Helpt dat je misschien Sabine? Of een flinke wandeling gaan maken in de frisse lucht. Dan voel je je zo gezond dat snaaien ook zonde is van dat lekkere gevoel. 
Jose , 6 maanden geleden geplaatst
Goeie tip Evelina! Ik ga ook maar weer eens bakken vandaag. Lekker met mijn kinderen nu het vakantie is! ?
Jana Six 6 maanden geleden geplaatst
Hoe meer ik bezig ben, hoe minder snel ik naar eten grijp. Als ik merk dat ik wil gaan eten uit verveling, probeer ik iets te doen zoals naar de fitness gaan, de afwas doen...
annemieke Sinke 6 maanden geleden geplaatst
Bij mij is het ook totaal mis gegaan na een week of 4 @sabineveldhoven
Ik viel in de eerste week 3,5 kilo af door rigoureus niet te snoepen..) en het boek 100% te volgen
Daarna bleef ik 2 weken hangen en toen nog een halve eraf
Dus 4 eraf in 4 weken wat prima is
Maar daarna de slop erin en nu weer 3 erbij ...
Is eigenlijk niks voor mij want als ik eenmaal " om" ben ga ik als een speer

Heb jij het weer terugopgepakt ?
reactie op @annemieke:
Sabine Veldhoven Sorry, een beetje een late reactie, had dit berichtje over het hoofd gezien! Ik heb het zeker weer opgepakt en het gaat nu goed. Merk wel dat ik het fijner vind om iets helemaal te volgen dan om zelf dingen aan te passen. Dan word ik wat te makkelijk....
5 maanden geleden

Beantwoorden

Evelina Zinger 6 maanden geleden geplaatst
Wat jammer Annemieke! Je ging zo lekker. Het is altijd lastig om niet bij de pakken te gaan neerzitten als je even op een plateau komt te zitten. Minder focussen op het dieten en de kilo's maar meer bezig zijn met lekkere gezonde dingen maken en blij zijn met je energie level is wat ik je nog kan meegeven. 

En natuurlijk wetende dat je door het terugvallen in snoepen straks weer opnieuw moet beginnen... Dus lange termijn denken ipv op korte termijn troost zoeken in snaaien. 

Heb je daar iets aan Annemieke?
annemieke Sinke 6 maanden geleden geplaatst
Jazeker !! Dank voor de bemoediging !
Sabine Veldhoven 4 maanden geleden geplaatst
Ik ben weer helemaal op het spoor nu na de detox! Had even weer wat leidraad nodig, dat werkt gewoon bij mij heb ik in de gaten. Niet teveel afwijken maar gewoon het programma met de weekmenu's goed volgen. ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 February 2018 om 08:27
Aantal lezers 30
Aantal reacties 12